Synden är en verklighet. Både Gud och jag vet mycket väl hur det står till med min synd. Det ska läsare av SPT slippa ta del av.

Jag tror att de gamla orden i Olaus Petri syndabekännelse fortfarande ger rättvisa åt syndens allvar och förlåtelsens verklighet:

»… vara värd att förkastas från ditt ansikte, om du skulle så döma mig, som mina synder hava förtjänt. Men nu har du, käre himmelske Fader, utlovat att med mildhet och nåd omfatta alla botfärdiga syndare, som omvända sig till dig och i förtröstan på Frälsarens, Jesu Kristi, förtjänst fly till din faderliga barmhärtighet. Dem vill du tillgiva evad de hava brutit emot dig, och aldrig mer tillräkna dem deras synder.»

Denna artikel är för inloggade användare

Registrera din e-postadress för att få tillgång till fler artiklar och vårt nyhetsbrev.

Registrera dig Har du redan registrerat dig? Logga in