Jag vill tacka Anders Reinholdsson för två intressanta och välskrivna artiklar i SPT nr 1 och 2. Hans syfte anges i slutet av sista artikeln, att hjälpa sig själv och andra att tänka samt att »kanske mitt i allt spåra Guds tankar».

Hans artikel fick mig att tänka och jag vill dela mina tankar. I mycket handlar detta om att förutsäga framtiden vilket ingen kan. Därför vill jag betona ordet kanske i artikelns titel. Allt handlar om möjliga orsaker till att något hände och vad som kan hända. Jag tror det är viktigt och fastställa vad som orsakade 1900-talets massiva sekularisering, speciellt de 1800-talshändelser som påverkade. Författaren nämner urbaniseringen, vilket säkert är riktigt. Därtill 1800-talets väckelser. Ett flertal kyrkliga organisationer har sin rot i dessa och de har gett oss ett värdefullt själavårdsarv.

Denna artikel är för inloggade användare

Registrera din e-postadress för att få tillgång till fler artiklar och vårt nyhetsbrev.

Registrera dig Har du redan registrerat dig? Logga in